Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Varför en innermittfältare?

måndag 9 mars 2009

Varför en innermittfältare?

För många kom det nog som en överraskning att MFF värvade den serbiske landslagsmannen och innermittfältaren Miljan Mutavdzic från FK Javor i Serbien.

Vi väntade alla otåligt på att Ola Toivonens ersättare ska komma på plats, och förväntade oss kanske att han i första hand skulle kompletteras med ytterliggare en anfallare. Några har spekulerat i att vi skulle värva en ny målvakt, andra i en ny mittback. Istället blev det alltså en innermittfältare. Varför, kan man undra? Vi har redan RÅP som komplement. Behövs det fler?

Min gissning är att tränarna begärt förstärkning på mitten som prioritet inför den här säsongen eftersom det, som Hasse Borg uttryckte det, "spektakulära" nyförvärvet från förra sommaren inte har levererat eller förväntas göra det i den närmaste framtiden.

I juli 2008 beskrev Roland Nilsson vår då nye spelare, Rick Kruys på följande vis.
Han har flera av de egenskaper som är viktiga för oss på innermittfältet. Han är en central 2-vägsspelare som inte är rädd att ta det defensiva jobbet.

Idag beskrivs Miljan Mutavdzic mer eller mindre på samma sätt av Roland Nilsson.

Miljan ersätter alltså i första hand den spelare som Kruys var tänkt att vara, men som han inte ännu, i vart fall, blivit.

Som släpande anfallare kommer Wilton att passa perfekt. Om han blir för dyr kommer Hasse säkert att hitta någon annan, som utlovats. Skulle också detta misslyckas ligger nog Labinot nära att få chansen i den positionen. Kruys kommer då allt längre från startelvan.

Jag skulle inte bli förvånad om Rick Kruys redan till sommaren återvänder till Holland.

2 kommentarer:

  1. Bilden från hans fanclub-sida på facebook med diverse drycker fick ju en hel del att komma i tankebanor som involvera en viss Igor men spana in denna sidan http://www.europeankiss.org/ShowUser_uid_miljan5m.aspx där han åtminstone påstår följande:

    Drinking Habits: Non-Drinker

    SvaraRadera
  2. Anonym:

    Med tanke på bilden på facebook så kan vi nog misstänka att han åtminstone har luktat på en kork någon gång...

    SvaraRadera

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar