Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Vad är ett löfte värt?

söndag 8 mars 2009

Vad är ett löfte värt?

Det verkar som att det kärvar rejält i förhandlingarna om Wilton Figueiredo, med hans klubb i Qatar. Enligt olika uppgifter ska tydligen MFF vara överens med Wilton vad gäller hans personliga kontrakt, men ännu inte kommit överens med klubben. När man följer olika media får jag intrycket att förhandlingarna om Wilton pågått minst 10 dagar, kanske flera veckor eller månader. Ändå är affären hittills ännu inte i hamn. Tydligen står klubbarna så långt ifrån varandra att det inte gått att hitta någon kompromiss. Ingen kompromiss på kanske flera veckor? Det tolkar jag som att det handlar om mycket pengar och stora skillnader mellan vad de vill ha och vad vi vill betala.

Då uppstår förstås frågan vad som händer om inte MFF vill betala det Wiltons klubb begär?

Finns det någon plan B?

Finns det någon annan spelare som man förhandlat med parallelt ifall det skulle misslyckas med Wilton?

Den 15 januari blev det officiellt att Ola flyttade till PSV. Förmodligen visste MFF om detta skulle komma att ske redan några dagar tidigare. Man har alltså haft nästan 2 månader på sig att hitta en ersättare.

Ledningen i MFF har vid upprepade tillfällen lovat att Toivonen ska ersättas med en fullgod spelare, precis en sådan som Wilton är. Vad är detta löfte värt?

  • Är MFF beredda att betala det som begärs, för att hålla sitt löfte?
  • Finns det någon annan fullgod ersättare som väntar om Wilton-affären spricker?
  • Ska MFF skylla på omöjliga förhandlare i Qatar eller att ingen klasspelare vill spela i MFF?
Jag hoppas fortfarande att Wilton Figueiredo snart ska bli klar för MFF, men om så inte sker så skulle jag och många med mig, bli mycket besvikna om MFF inte har en plan B att sätta i verket.

Skulle man skylla på på yttre omständigheter som i det tredje alternativet, så skulle starkare ord än svek och oförmåga snabbt komma att pryda rubrikerna. Vår möjlighet att nå årets målsättningar att komma topp 4 i allsvenskan och vinna svenska cupen skulle reduceras kraftigt liksom förtroendet för dem som är ansvariga för spelarköpen. Låt oss hoppas att det aldrig blir aktuellt.

5 kommentarer:

  1. Allt är relativt och du borde sluta vara så jäkla negativ. Wilton är en ersättare till Ola och det kan vi vara överens om. Det betyder dock inte att jag vill se min klubb punga ut en majoritet av ola-övergången på han. Han är äldre och har spelat i en skitliga senaste året.

    För rimliga pengar står jag bakom det och litar faktiskt helt på ledningen där. Tackar dem nej så är det på grund av ekonomiska anledningar och vill absolut inte se malmö betala samma peng som AIK fick för Wilton.

    SvaraRadera
  2. Instämmer med Jacob, ha nu lite is i magen.
    Det kommer en bra offensiv värvning snart!

    Tack för en bra blogg!

    SvaraRadera
  3. Jacob:

    Det är självklart att jag inte vill att MFF betalar överpriser för spelare. Därför hoppas jag att man har en plan B, ifall Wilton blir för dyr. Skulle man sakna ett alternativ till Wilton är risken stor att man betalar mer än han är värd.

    Alternativet att inte ersätta Ola, hoppas jag inte finns på världskartan.

    SvaraRadera
  4. mike:

    Tack! Jo, nog behövs det is i magen... :-)

    SvaraRadera
  5. jacob o mike: Men om man nu har gått ut och lovat en fullgod ersättare samt lovar en topp-4 placering så MÅSTE vi ha en ersättare för Ola. Även OM Wilton kommer så är det tveksamt om vi är så speciellt mycket starkare än i fjol. Då var vi nästan 15 poäng från topp-4.

    SvaraRadera

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar