Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Den 25 april 2009

lördag 14 mars 2009

Den 25 april 2009



Skriv upp lördagen den 25 april i din kalender.

Då spelas det första matchen för Malmö FF i Svenska cupen 2009. Om allt går som det ska, så blir det sedan ytterliggare tre matcher innan vi lördagen den 26 september spelar final, och för första gången sedan 1989 vinner den svenska cupen.

Tänk att det var så länge sedan...

Obegripligt att det var 20 år sedan vi vann senast. Finalen spelades då i juni på Råttsunda, inför drygt 7.000 åskådare och MFF spelade ut Djurgården fullständigt och vann till sist enkelt med 3-0 (2-0). Målgörare för MFF var Joakim Nilsson, Håkan Lindman och Leif Engqvist. Spelmässigt fanns det bara ett lag på plan, inte minst tack vare vårt starka mittfält med Niclas Larsson (Nylén), Jonas Thern, Stefan Schwarz och Joakim Nilsson. Fedel stod i mål, bland backarna fanns Per Ågren och Roger Ljung. Martin Dahlin satt på bänken. Tränare var Roy Hodgson.

I Djurgårdens förlorande lag fanns bland andra Stefan Rehn, Jens Fjellström och Glenn Schiller.

Nu har MFF satt upp som mål att vinna cupen i år. Jag utgår från att man menar allvar och förbereder sig särskilt noga inför den 25 april och spelar med absolut bästa lag. Det här blir sedan förhoppningsvis det första steget på en underbar cup-resa och som garanterar spel i Europa nästa år.

Jag längtar efter ett nytt Cup-guld!!!

2 kommentarer:

  1. Jag längtar också efter cupguld Mikael! Herregud,vilken uppvisning det var den där vardagskvällen 1989! Vilket LAG! Jag rankar den som en av våra bäst utförda matcher någonsin! Hade du också förmånen att se den matchen på plats?
    mvh Jon

    SvaraRadera
  2. Jon:

    Tyvärr var jag inte på plats...

    Men jag kommer fortfarande ihåg och längtar efter nästa cup-guld. Hoppas och tror att det är möjligt i år, om Rolle lyfter fram cupen tillräckligt mycket och kanske om vi supportrar visar att vi tycker att cupen är viktig.

    SvaraRadera

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar