Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Femte mellansäsongen för Malmö FF

tisdag 17 mars 2009

Femte mellansäsongen för Malmö FF

Efter fyra raka mellansäsonger går vi nu den femte till mötes.

Alla begrep att förra året var en mellansäsong. Vi hade ju nya tränare och de behövde bli varma i kläderna. Nu är de lite ljumma i kläderna och därför behöver vi självklart en mellansäsong till. Sedan blir allt bra. Då "vill vi och kan vi" vinna allsvenskan, som det så storslaget uttalades på årsmötet.

Varför vi hade två mellansäsonger innan de senaste berodde så vitt jag minns på samma sak, men då var det Åkeby som var anledningen. Jo, nu minns jag. Vi hade otur också... och skador. Hur som helst hade det ingeting med MFFs ledning att göra. Det är ju trots allt tränarna som tränar och spelarna som spelar.

Ledningens planering och scouting har inte med sådana här saker att göra. Nej, det påverkar bara det administrativa. Allt hänger på tränarna, och spelarna som inte spelar så bra som de blir tillsagda. Nu har vi två ljumma och halvt uppvärmda tränare och får därför självklart vara tacksamma och nöjda med ännu en mellansäsong.

Istället bör vi vara glada för vår nya vackra stadion och allt roligt som ska hända nästa år.

Nu är det som det är och vår uppgift att stötta laget till varje pris. All kritik ska vänta tills utvärderingen av den här säsongen. Vi ska stötta spelarna så att de inte tappar självförtroendet. Skulle några spelare bli skadade så är det bara otur, och ingens fel om vi blir 7:a eller 8:a i serien. Det är sånt som bara händer om man har otur och ingenting man behöver planera för.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar