Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Dags att skrota possesionsspelet

onsdag 18 mars 2009

Dags att skrota possesionsspelet

Efter att ha tränat possesionsspel större delen av förra året, under vintern och nu hela försäsongen så har vi idag kunnat se i den näst sista träningsmatchen inför allsvenskan, hur långt man kommit. RolleGren har inte lyckats få spelarna att spela som man vill. Det är bättre att inse detta nu istället för att inabsurdum framhäva en idé som inte fungerar på nuvarande spelare.

Vi är väldigt långt ifrån att behärska detta spel och det kommer att ta låååååång tid innan vi gör det, om någonsin med nuvarande spelare i laget.

Eftersom det inte verkar komma fler förstärkningar till laget så måste vi inse vilka spelare som finns och vilket spel de klarar av att spela. Dagens experiment med 4-2-3-1 blev misslyckat rakt igenom och de tre frågor Hasse Gren sa sig vilja ha svar på efter matchen blev alla besvarade med ett rungande NEJ.

Idag var det inget fel på inställningen hos spelarna. Det var kunnandet som fattades och spelidén som inte fungerade.

Eftersom vi har de spelare vi har, men inte är låsta vid ett visst spelsystem, så verkar det enklare att anpassa spelsystemet efter truppens förmåga.

Därför förordar jag ett defensivt 4-4-1-1, med fokus på att släppa in så lite mål som möjligt. Jag vill att vi spelar snålt och försiktigt och gnetar oss till de poäng vi kan få.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar