Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Första test av nytt spelsystem idag

onsdag 18 mars 2009

Första test av nytt spelsystem idag

Sydsvenskan skriver igår...

Det har kallats framtidens fotboll, när offensiva och rättvända mittfältare kan hota motståndarnas försvarslinje. I onsdagens träningsmöte med Mjällby kommer Malmö FF för första gången att testa spelsystemet 4-2-3-1 i match. På topp blir Daniel Larsson ensam forward istället för Edward Ofere. Vi har gnuggat den här modellen i två veckor. När allsvenskan börjar vill vi ha ett fungerande alternativ till 4-4-2. Men helt nytt är inte 4-2-3-1. Det praktiserades faktiskt under korta perioder ifjor, säger MFF-tränaren Hans Gren.

Kommentar :

Det blir alltså Guillermo Molins, Labinot Harbuzi, Jimmy Durmaz och Daniel Larsson som ska leverera för MFF idag. Bakom dem, som defensiva mittfältare spelar från start Miljan Mutavdzic och Robert Åhman-Persson. Vi ställer alltså vårt för dagen starkaste lag på benen med ett nytt spelsystem. Är det dessa spelare som ska resa till Göteborg om några veckor för allsvensk premiär? Kanske kommer RÅP då att ersättas av Daniel Andersson om han tillfrisknar efter sin muskelbristning? Hans Gren säger till Sydsvenskan att han vill ha svar på tre frågor:

1) Att laget behärskar spelmodellen 4-2-3-1 under match.

2) Att Daniel Larsson klarar uppgiften som ensam toppforward.

3) Att andra spelare fungerar i nya positioner.

Själv hoppas jag av hela mitt hjärta att det ska fungera. Vi får se i eftermiddag.
Det som känns bäst är att vi förstärker defensiven, vilket jag tro blir viktigt i allsvenskan. De bättre lagen kommer att föra spelet mot oss och vi behöver försvara oss bra och sedan jobba med snabba omställningar, kontra snabbt och göra kliniska avslut. Kanske är de här snabba spelarna längst fram som ska göra det?

När vi sedan möter bottenlagen så kommer vi förmodligen att spela 4-4-2 och försöka föra spelet.

Därför är kanske valet av motståndare illa valt för att testa det nya spelsystemet? Borde vi inte spela 4-4-2 mot ett lag från superettan?

Men idén med det nya spelsystemet kanske föddes samtidigt som Miljan värvades och då var det sent att välja en lämpligare motståndare?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar