Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Oavgjort mot Gefle

torsdag 30 april 2009

Oavgjort mot Gefle


Det kom bara drygt 11.000 åskådare till gårdagens match mot Gefle på nya Hemmaborgen. Visserligen spelades matchen mitt i veckan, men jag förmodar att publiksiffran ändå är en stor besvikelse. Efter en stark inledning av säsongen med 3 raka segrar så har det blivit oavgjort mot Trelleborg och 2 förluster mot Elfsborg och Mjällby. Särskilt förlusten mot Mjällby är i det närmaste katastrofal med tanke på att Svenska cupen skulle vinnas i år. Kanske är den låga publiksiffran en konsekvens av besvikelsen efter att vi blev utslagna ur cupen?

Matchen mot Gefle blev som ett enda långt Power-play mot deras mål. MFF passade runt från vänster till höger, fram och tillbaka, provade med enstaka instick i mitten men utan resultat. Det blev en 90 minuters orgie i ineffektivitet. De få gånger Gefle kom till motattack satt jag med hjärtat i halsgropen eftersom deras enstaka målchanser kändes farligare.

Det är inte första gången vi möter lag som backar hem enda till eget straffområde. Snarare verkar det vara en taktik hos många "sämre" lag mot oss, en taktik som vi aldrig riktigt klarat av. Det känns som att vi saknar tillräckligt med idéer/ kunnande för att besegra lag med sådan taktik. Visst borde MFF vunnit matchen, men med minsta lilla otur så att det blivit Gefleseger istället. Som matchen utvecklades sig är jag ändå nöjd med att vi inte förlorade.

Det som ändå värmde var inställningen hos spelarna. De kämpade hela tiden och visade att de ville vinna. Sudic gjorde en bra match liksom D.Durmaz i första halvlek. RÅP var också bland de bättre liksom Gabriel.

Labbe, Daniel och Ricardinho gick inte att känna igen. Molins gjorde många tekniska nummer men ineffektiviteten drar ner betyget liksom för Larsson. Wilton visade att han ännu inte anpassat sig till laget och tog många tok-avslut där han istället kunnat spela bollen.

Jag hoppas att publiken snart hittar tillbaka till Borgen, men jag blir inte överraskad om det krävs en seger innan det händer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar