Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Seger i premiären

lördag 4 april 2009

Seger i premiären

Det var nervöst att titta på premiärmatchen mot Häcken borta. Roland Nilsson sa efter matchen att vi inte spelat den mest bländande fotbollen, och det har han rätt i, men oj så skönt det var med 3 poäng! Vet inte hur rättvist det var med tanke på farligheterna i de båda lagens målchanser men det blir inte mindra skönt för det!

Efter en ganska öppen och chansrik första halvlek där båda lagen hade sina möjligheter så blev den andra halvleken betydligt tråkigare att titta på, ändå tills Miljan nickade in segermålet med ca. 5 minuter kvar av matchen. Jag hoppade upp i tv-soffan och skrek ut min glädje. Vilken härlig start på allsvenskan...!

Spelarbetyg

Sandqvist (4) Sådär
Han behövde inte göra några spektakulära räddningar och kom helt på mellanhand vid ett tillfälle när det var milimeter ifrån att Häcken gjort mål. Skönt ändå att han fick hålla nollan.

Vinzents (4) Sådär
Han syntes inte så mycket vare sig defensivt eller offensivt. Bidrog inte särskilt men gjorde inte bort sig heller.

Dixon (5) Godkänd
Som vanligt blandade han bra brytningar med halsbrytande misstag. Vid ett tillfälle kom han och Gabriel inte överens om vem som skulle slå bort bollen. Ingen slog bort den och det blev nästan mål.

Gabriel (6) Bra
Det syntes att han var inställd på att kämpa idag. Många bra brytningar och också en del offensivt bra. Han var nära att nicka in ett ledningsmål för MFF. Tyvärr fungerar fortfarande kommunikationen med Dixon och Sankan dåligt.

Ricardinho (7) Mycket bra
Brytningssäker, passningssäker och nästan felfri idag. Han fick också till några bra inlägg som kunde resulterat om anfallarna varit lite vassare.

Molins (7) Mycket bra
Blev av någon anledning utbytt efter 67 minuters spel. Fram till dess var han kanske bäst på plan.

Miljan (7) Mycket bra
Efter en något trevande inledning var han nästan felfri och fick dessutom göra ett härligt nickmål. Han är en kämpe som kan bli väldigt nyttig för MFF.

RÅP (3) Underkänd
Tyvärr blev det inte många rätt idag. Många felpassningar, sällan spelbar och förlorade mittfältskampen på sin sida. Blev utbytt efter 76 minuter.

Harbuzi (6) Bra
Han gjorde en bra första halvlek och kanske en ännu bättre andra. Dribblade mycket och fördelade bollar. Kämpade och sprang över hela planen, men fick aldrig till det där sista som behövs- Ändå en bra insats.

Ofere (3) Underkänd
Det var inte hans dag idag. Var relativt orörlig och missade de chanser han fick.

Larsson (5) Godkänd
Gjorde en dålig första halvlek och var klart underkänd. Sprang mycket men fick då inte ut någonting. Spelade upp sig i andra halvlek och hade några halvchanser.

-------

Jimmy (3) Underkänd
Byttes in mot Molins med drygt 20 minuter kvar. Sprang en del och fick några snedträffar. Stärkte knappast sina chanser.

Kruys (5) Godkänd
Byttes in mot RÅP med kvarten kvar att spela. Förlorar de flesta dueller men fick till några farligheter framåt.

--------

Snittbetyg på startelvan: 5,18

--------

Sedan håller jag med Rolle om att klackens fantastiska stöd måste varit en stor tillgång. Till och med på tv gick sångerna och ramsorna fram.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar