Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Öppet brev till MFF Support

lördag 21 februari 2009

Öppet brev till MFF Support

Öppet brev till MFF Support med anledning av det oklara förhållandet mellan Malmö FF, Bengt Madsen och Pildammarna Invest.

Enligt MFF Supports stadgar är föreningens huvudsakliga syfte är att väcka, utbreda, underhålla och fördjupa intresset för Malmö FF:s fotbollsverksamhet. Det kan man bland annat göra genom att vara en samlande kraft för sina medlemmar och påverka så att Malmö FF är en förening med gott anseende, god moral och oklanderlig verksamhet.

Under de senaste dagarna har Malmö Fotbollsförenings goda anseende, moral och verksamhet allt mer kommit att ifrågasättas, genom de oklara sambanden mellan dess ordförande och Pildammarna Invest.

Hur ska man kunna bredda och fördjupa intresset för MFF, om dess affärer och moral är ifrågasatt?

Därför vädjar jag till MFF Support att tillsätta en grupp av medlemmar, med sin ordförande i spetsen, med syfte att i god tid inför årsmötet i Malmö FF ställa frågor och kräva svar på sambanden mellan dess Bengt Madsen och Pildammarna Invest.

1. Är det så att Bengt Madsen är delägare i Pildammarna Invest eller inte?
2. Enligt MFFs ekonomiska rapport från 2007 har Pildammarna Invest inget inflytande över beslut i MFF om spelarköp, spelarförsäljningar eller i några andra sammanhang. Hur är detta möjligt om Madsen är både delägare i PI och ordförande i MFF?
3. Att Madsen inte haft "något som helst inflytande" på spelaraffärer den senaste åren är mer än otroligt. En förklaring från Madsen och Malmö FFs VD är på sin plats.
4. Enligt MFFs årsredovisning finns en avsevärd skuld till PI, som dessutom hela tiden växer, med klubbens spelare som pant. Det betyder att risken som PI tagit i princip är noll, mot en mycket kraftig ekonomisk vinst. Vem har företrätt MFF i dessa förhandlingar med Pildammarna Invest? Har Madsen i dessa förhandlinga suttit på två stolar?
5. Är det moraliskt försvarbart att ha en ordförande i en medlemsförening som privat tjänar pengar på dess verksamhet?

Om detta får fortsätta så kommer MFF att stå i en sådan skuld till Bengt Madsen och PI att det inte längre är en fri förening. Klubben kommer att smygvägen förvandlas till Madsen FF.

Dessa frågor kräver sin svar innan årsmötet i MFF så att medlemmarna kan ta ställning till om de fortfarande har förtroende för sin ordförande.

Valberedningen i MFF bör också kontaktas och ges möjlighet att värdera svaren, och ta ställning till hur dessa påverkar deras arbete och förslag till ny ordförande i klubben.

Det är med andra ord i högsta grad i MFF Supports intresse att Malmö FF är en förening med gott anseende, god moral och oklanderlig verksamhet. Det finns enligt min mening ingen annan kraft som är bättre lämpad att driva denna fråga än MFF Support. Frågan är av yttersta vikt för både klubbens och MFF Supports trovärdighet.

Att vara passiv, är att inte bry sig om svaren på frågorna och den moral som för tillfället härskar i klubben vi alla älskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar