Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Dålig inställning gav förlust mot Elfsborg

måndag 16 februari 2009

Dålig inställning gav förlust mot Elfsborg

Jag läser Tobias Christofferssons intervju med Roland Nilsson efter förlusten med 0-2 mot Elfsborg, publicerad på mff.se.

Roland Nilsson förklarar förlusten:

- Vi tappar lite av den mentala inställning vi hade i första halvlek. Vi gör en bra första halvlek, en mindre bra andra. Det är stor skillnad på dem. Skillnaden är att i andra halvlek gjorde vi inte det jobb som krävs, inställningsmässigt.
Spelarna säger precis samma sak när man går in och ställer frågan nu efteråt; de vet exakt vad som hände. Det är bara det att vi ska rätta till det.

Så om vi ska tro på Rolle så berodde förlusten på en dålig mental inställning hos spelarna, som de är väl medvetna om, och som nu ska rättas till.

Då uppstår några frågor som kräver sina svar.
1. Var detta första gången som vi förlorade på grund av dålig mental inställning?
2. Varför vek spelarna ner sig under matchen trots att de visste vad de gjorde?
3. Vad menar Tränaren med att "det nu ska rättas till"?

Om vi har förlorat andra matcher tidigare av samma anledning så kan man ju undra vilka åtgärder som vidtogs då, och som tydligen inte fungerade eftersom det fortfarande händer? Jag hoppas att han inte nöjer sig med att säga "Nu får ni inte vika ner er fler gånger" och att det sedan är bra med det.

Mitt Malmö FF viker aldrig ner sig. Visst kan vi förlora för att motståndarna är bättre, för att vi har oflyt, taktiska missar eller domartabbar, men aldrig för att vi viker ner oss.

Varför viker Roland Nilssons Malmö FF ner sig?

Jag förutsätter att det är någonting som snarast tas upp som en del av den mentala träningen för laget, och som syftar till att bygga upp en mental styrka som gör att de inte viker ner sig på plan när det verkligen gäller. Så min fråga till Roland Nilsson blir:

När sker nästa pass i mental träning och kommer ni då att diskutera varför killarna vek ner sig och hur det ska undvikas i framtiden?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar