Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Experimenterande med mittbackarna

söndag 15 februari 2009

Experimenterande med mittbackarna

Under Allsvenskan 2008 spelade Malmö FF med 7 olika mittbackspar, tydligen utan att Rolle lyckades hitta något som han tror på. Han har haft tillgång till samma spelare under en längre period. Varför har vi inte ett stabilt och väl fungerande mittbackspar som känner sig trygga med varandra och som det övriga laget kan lite på?

Dixon-Gabriel 14 ggr- 1,40 ppm
Dixon-RÅP 13 ggr- 1,85 ppm
Halsti-RÅP 4 ggr- 1,50 ppm
Halsti-Gabriel 4 ggr- 2,00 ppm
Dixon-Halsti 3 ggr- 0 ppm
Sudic-RÅP 1 gång
Andersson-RÅP 1 gång

Ska experimenterandet fortsätta den här säsongen eller ska Rolle äntligen bestämma sig för vilka som är bäst och satsa på dem? På träningsmatcherna får man inte intrycket att han har bestämt sig ännu.

RÅP 1,69 poäng per match
Gabriel 1,57 ppm
Dixon 1,35 ppm
Halsti 1,27 ppm

2 kommentarer:

  1. Frågan är om vi har ETT fungerande mittbackspar egentligen, det finns ingen tydlig ledarprofil i varken Dixon, Gabriel, Halsti eller RÅP? Möjligen RÅP, inte följt honom så noggrannt som de andra. Angående Halsti anser jag att han är den sämsta värvningen på flera år, han har floppat varje match han har fått chansen och jag begriper inte vad han gör i ett a-lag.

    Kanske är det dags att antingen köpa in en kvalificerad mittback alternativ flytta ner Danne till mittbacken och införskaffa oss en riktigt kämpande mittfältare i Danne-kaliber?

    SvaraRadera
  2. Det är tydligt att vi saknar Maestro oerhört mycket. Kanske kan Daniel Andersson utvecklas åt det hållet om han har intresse. Håller med dig om att vi saknar en ledare i backlinjen, men antingen måste man köpa in en sådan eller bestämma sig för vem av de befintliga som får det ansvaret och sedan hålla sig till det.

    Just nu håller jag med dig om att RÅP är den av de nuvarande med bäst potential.

    SvaraRadera

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar