Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar Himmelsblå tankar...: Dålig inställning är ett ledningsproblem

onsdag 18 februari 2009

Dålig inställning är ett ledningsproblem

I mitt yrke, sedan mer än 25 år tillbaka, har jag sett många arbetsplatser där man haft en "dålig inställning" till att göra sitt arbete.

Det är naturligt att stämningen går upp och ner. Men, om denna dåliga inställning varat i flera månader eller ännu längre, ungefär som Roland Nilsson beskriver spelarna i MFF, så är det enligt min erfarenhet alltid ett ledningsproblem.

Jag är övertygad om att nästan alla medarbetare vill göra ett bra arbete. Det enda som kan hindra dem är en dålig chef, dåliga arbetsförhållanden, dålig lön, bristande kunskaper och förståelse för arbetsuppgifterna, dålig stämning eller bristande förtroende.

Oavsett anledning så är det ett ledningsproblem.


Troligen tycker spelarna i MFF att de har världens roligaste jobb, och en rimlig gissning är att de inte heller är missnöjda med sina löner. Då återstår frågan om det är dålig stämning och i så fall varför?

Kan det vara så att de tongivande spelarna och tränarna inte drar åt samma håll?

Om det här hade uppstått på ett "normalt" företag så skulle man inte skylla på personalen och fokusera på deras dåliga attityd. Istället skulle man försöka förstå de bakomliggande orsakerna och lösa dem.

Dålig inställning bland medarbetarna är alltid ett ledningsproblem.

2 kommentarer:

  1. Kan det vara så att det saknas en tongivande spelare som sprider glädje och uppmuntran i truppen? Vår mest tongivande spelare på planen är i dagsläget DA. Han är en vinnar(tjur)skalle och har otrolig pondus i laget. Han brukar peppa upp och styra upp spelet på plan, men jag har även sett honom kicka stolar och vattenflakor och till och med skälla ut medspelare när laget inte presterat.
    Kan det vara så att folk hellre gör inget än fel?

    Den karaktärsspelare jag saknar i laget är en Henrik Larsson-typ eller en Anders Andersson-typ. En spelare som utöver sin fotbollsskicklighet även är en ledartyp som uppmuntrar och med hela sin person är älskvärd!

    SvaraRadera
  2. Bullex:

    Spelare (människor) som känner osäkerhet eller har dåligt självförtroende avstår ofta från att ta risker för att undvika kritik. I ett fotbollslag måste alla våga och behöver förstås ett gott självförtroende. Därav sätter du fingret på hur viktigt det är med mental träning så att de känner trygghet i sina roller.

    SvaraRadera

 
Bloggtoppen.se Denna blogg är listad bland Sveriges bästa bloggar